Snart var det dags igen...

jag längtar inte alls nåt, inte alls. Känns jättetråkigt att åka från snön och kylan, verkligen!
puss på er så länge. Ska försöka uppdatera lite eftersom, klämma in nån bild och så.

Förberedelser

Idag är det shopping på listan, ska försöka hitta en somrig klänning, finns det nu måntro?
Sen ska apoteket besökas, preppa för ev. förkylning så jag kan fortsätta andas även då (alltså införskaffa nässpray). N har dragit på sig en öroninflammation lagom till flygresan så han har fått en intensivkur antibiotika, den måste också inhandlas. Vad behöver man mer? Öronproppar, panodil ja...kanske nåt mer. Det är så roligt att shoppa på appo :) Sen behövs ett gäng böcker, tror jag läste 3st på 2 v sist. Så typ 6 st får jag försöka hitta.
Sen ska det packas, packa är roligt.
Imorgon åker vi till sthlm, åh vad jag längtar!

jobb!!

Har precis inkasserat två nätter med jobb, super. Tufft med nattjobb men fantastiskt med lite lön i februari. Måste försöka sova lite i em, får se hur det går med läggan full av ungar, nåja det löser sig!
Om en vecka är vi i Thailand. Om 6 dygn och en timme går planet från Arlanda, som jag längtar!

Ibland är det roligt med vinter

Var i måttsund igår, första gången för denna vinter, med Perni + pojkvän och det var så himla kul att åka skidor.
Idag har jag enorm träningsvärk i vaderna (kanske var liiite stiff och nervös igår?). Men jag vill åka igen, mera. Jag kan när som helst så om det är någon som vill anmäla sig frivillig till att ploga nerför backen med mig i veckan så kan ni ju höra av er!

psykisk magsjuka

Har jobbat i natt och det är ett flertal ur personalen som har fått magsjuka. Varav åtminstone 4 st som jag träffade i helgen, party! Nu har jag dragit på mig någon form av psykisk magsjuka, går runt och tror att jag har ont i magen och tror att jag ska kräkas när som helst. Tog till och med en kräkpåse med mig från jobbet i morse IFALL jag bara helt plötsligt skulle kaskadkräkas på bussen hem. Det gick dock bra och hela dagen har gått bra. Ska snart skjutsa stora på träning, bäst att ta med sig på kräkpåsen i bilen om middagen skulle komma upp. Man kan aldrig vara nog säker!
/Hypokondriker_23jordsnurr

Orkeslös

Varför så trött. Jag är ju ledig och sover massor. Men jag blir aldrig pigg. Hade behövt pallra mig iväg till gymmet, men jag har ju hela dagen på mig...
Har beställt en bikini som borde komma vilken dag om helst, det ska bli så roligt att prova, känna ångesten.
Imorgon är det nattjobb som gäller, är ju inget större fan av natt jobb, men det är roligt att jobba.
Kanske ska se lite SATC och hoppas på bättre tider med mer ork...

15 dagar!

Om 15 dagar den här tiden sitter vi på planet på väg mot Thailand. Om jag längtar? nej nej, inte det. Hur kan du tro nåt sånt?
fyyy faaaaaaaaan va skönt det ska bli

åh my god

Det har varit kalas här. Mitt huvud är så slutkört. Jag har hållt mig undan så mycket jag bara har kunnat, men ändå. Jag kan för allt i världen inte förstå familjer som skaffar sådär 9 barn, hur i helvete orkar de? det är ALDRIG tyst och INGEN tid för sig själv. Nä fy fan, tur man kan välja.
Det ska bli så sjukt skönt att jobba imorgon, fantastiska känsla att få göra nåt som är roligt + att det bara involverar vuxna människor. Har hängt alldeles för mycket med barnen i veckan, får jämna ut det nästa vecka med mycket tid för vuxna människor som inte skriker, gnäller och gråter för minsta lilla.
Bara tvätten blir klar så ska jag sova.

Om jag nu måste...

så får jag väl ta o smaka en bit, men bara om jag måste!
Hallen är färdigmålad nu, man hade nog kunnat måla ett varv till men det orkar jag inte...

HAHAHAHA

haha oj, oj. Lön igen på måndag. Då har jag fått alla kronor jag ska ha + reseersättning.
Kan säga så mycket att jag kan spara 22500kr av lönen från min sista resa. Jag kan inte förstå hur jag ska kunna jobba en heltid här hemma när man kan jobba typ 70% komprimerat och få ut mer i Norge. Fast det finns ju annat som drar, mitt egna hem, arbetskollegor, vänner, Helex, allt som finns hemma och inte i Norge och framförallt är arbetet roligare här i Sverige, här litar man på sjuksköterskorna och det är en helt annan känsla.
På tal om vänner har jag ju inte hört av mig till någon ännu, har ju "bara" varit hemma 5 dagar. Men herregud det finns verkligen att göra hela dagarna ändå. Idag ska det målas, städas, fixas, tvättas, ikväll har barnet kalas. I helgen blir det jobb, tjohooo, men till veckan ska det väl finnas tid. Det ska bli många vovve-promenader med Erikas nya stjärna (fast inte kl. 04.30).
Nu ska jag måla!

Dagens projekt

Projekt 1 - måla

Projekt 2 - packa upp
Projekt 3 blir att baka en tårta när äldsta kommer hem från skolan, det känns lite roligare!

För ganska precis två år sedan

var början på en mycket trevlig tid men framförallt början på min skidkarriär (som inte varit så lång och intensiv än så länge). Då var jag, Linn, Jesper och älsklingen i Kåbdalis. Då var jag vansinigt bakis och hade aldrig i mitt vuxna liv stått på skidor, men kul var det! Och alla kvällar förra vintern i måttsund, åh vad jag saknar det. Lite skidor och mycket socialt umgänge i backen. Nu när det börjar bli vinter och jag känner lite sug efter att fortsätta att öva på det där svåra så inser jag hur mycket jag saknar dig Linn, det var så mysigt att åka skidor på kvällarna och det var helt fantastiskt att ha dig som granne, kom tillbaka! Kom och tjuvrök med mig, ha bakishäng, se vänner, träna, samåk till jobbet och åk skidor!

Dessutom vill jag åka till Kåbdalis igen, jag vill bevisa att jag numer inte behöver ploga mig ner från berget, jag kan svänga (åt båda hållen dessutom).


Linn lär mig allt hon kan, och det är mycket.



det kan gå dåligt även för den bästa


2 (ut)slagna hjältar på väg hem


Hem ljuva hem!

Är hemma igen, väldigt skönt. Här var det dessutom + grader när vi landade, till skillnad mot en jävla massa minus i norge och -17 i sthlm.

Det väntade en fantastisk överraskning när vi kom hem. Hela toaletten luktade avlopp och var överfull med blomflugor, yääk. Så första timmen i hemmet ägnade jag åt att skura badrummet med rotborste och såpa. Nu är det rent i varje fall. Och blomman åkte i en sopsäck. Sen fick vi middagssällskap som hade med sig en flaska rött, så gott!

Har endel att pyssla med de närmaste dagarna, det är bra. Jag vet att jag kommer hinna bli less de tre veckor jag är hemma nu innan det är dags att åka till värmen. Jobb är varmt välkommet, jag hoppas på några pass i varje fall, det hade varit kul. 

Nu ska jag ta o krypa ner i min alldeles egna säng, åh så skönt det ska bli!  

Lite uppkast av galla bara...

Har jobbat dag idag, trodde att jag och älsklingen skulle få hänga lite ikväll men han fick dubbelvakt i sista minuten så han jobbar. Så här sitter jag helt själv. Kallt som fan är det. För tillfället har jag på mig jeans, överdragsbyxor, strumpor, fårskinnstofflor, luv-tröja och dunjacka. och jag fryser, då förstår ni läget.
Jag har tröstätit och sett på sex and the city. Nu är jag mätt som fan och kl. är inte ens 19. Jag känner mig ganska patetisk. Om 48h är jag i Luleå igen. Herregud vad jag längtar, är så enormt less på det här stället, på att frysa, på alla störda rutiner på jobbet, på hur enormt oeffektivt arbetet är här med dubbelsigneringar, nycklar istället för passerkort och allt pappersjobb (datorn har tydligen inte kommit till Norge än).
Jag ska börja vara mer tacksam för hur enormt bra det är i Sverige, hur fint och fräscht Sunderby sjukhus är, hur effektivt arbetet flyter på och vilken patientsäker (och personalsäker) vård vi faktiskt har.
Fast det är ju en sak, det är ju lönen. Det blir många sköna kulor som snurrar in på mitt konto den här månaden, det är jag också tacksam för!
Hej svejs!

Åh vilket gorm!

Har fått lönespec idag och jag blir så förbannat less på att det aldrig stämmer. Dessutom är den så sjukt rörig så jag fattar inte vad jag har fått och inte fått. Men enligt mina egna beräkningar saknas typ 5000 NOK och det är ganska mycket, pengar som jag ska ha! Förra gången saknades det också, typ 18 h. Min konsulent sa att det kunde vara en natt de missat (dvs typ 10h) och att jag skulle få den. Det är ju för lite men jag orkar verkligen inte bråka.
Funderar starkt på att byta bolag, eller åtminstone kolla om det är möjligt att åka någon annanstans med adecco, för hon jag har nu är ju helt uppe i det blå!
Ska i varje fall jobba kväll idag och dag imorgon. På måndag åker vi hem, som jag längtar. Har bestämt mig för att måla om den lilla hallen vi har hemma, den är så fruktansvärt ful. Röd och hemsk. Så där blir det vitt, då har jag nåt att pyssla med nån dag i varje fall. Sen hade vi behövt fixa sovrummet också. En sak jag inte förstår är hur någon har kunnat sätta upp väv i nästan hela lägenheten, hallå! Inte snyggt. Hade velat riva ner den och tapetsera, men N säger att det är ett jävla jobb att riva väv + all spackling, så jag vet inte om jag orkar mig på det projektet.
Nu dags för lite SATC innan det är dags att göra sig färdig för jobbet.

Arbetskollegor!

Ikväll ska jag och N jobba på samma avdelning, infektion + hematologi. Det ska bli skitroligt, fast vi får säkert inte vara på samma team men ändå! Han har varit där många pass och jag bara ett så jag ska vara en pain in the ass och fråga honom om allt, haha.

Nu är det onsdag. På måndag åker vi hem. Då ska jag inte tillbaka hit på nästan 2 månader och det ska bli så vansinnigt skönt. Hoppas på att få jobba lite hemma, några pass i varje fall, annars känner jag mig så meningslös. Funderar på om jag ska måla om lilla hallen när jag ändå har tid, den är röd och det hade verkligen inte gjort nåt att få upp lite vit färg på de väggarna. Sen måste vårt sovrum fixas till lite också, men det är ett större projekt och får bli nån annan gång när det finns mer pengar.

Hej hopp!

Godis eller inte godis, det är frågan

Jag är så sugen. Tänk plopp. Gott!
Har funderat på att köpa godis i flera timmar nu, men jag kommer inte riktigt fram till något beslut.
Det är ju som gott, men samtidigt är jag lat, har ont i huvudet o i benen, godiset är inte lika gott här i Norge och det är jävligt dyrt + att det är onyttigt. Men ändå. Känns som att minuslistan blev något längre än pluslistan, men jag tror ändå jag måste kila iväg och köpa lite.
Såg hela säsongen av Cougar Town igår, att rekommendera. Ser jag ut sådär när jag är 40 ska jag också ligga med killar 20+. Kom på den briljanta idén att ta hem SATC från början, det är många säsonger. Perfekt för ledig tid här. Håller på att ta hem första säsongen, i nuläget är det 16 h och 32 min tills den är hemma. Känns inte som att det blir att se ikväll. Internet här går inte så fort.

Låg

Ingen bra dag idag. Känner mig låg, sur, ledsen och trött.
Har jobbat mina tre nätter nu, inge mer jobb på schemat än så länge. Bara det kan jag ju bli vansinnig av. N fick en kvällsvakt ikväll nästan innan vi kom hem från nattjobbet. Blä. Eller det unnar jag honom, han fick ju så dåligt med jobb sist vi var här, men jag vill också jobba. Så ringde det från gyn idag som undrade om jag ville jobba natt, åh vad gärna jag hade velat göra det, synd att jag är lite långt borta. Övervägde där i mitt förvirrade, nyvakna tillstånd på om jag skulle åka hem idag, men då hade vi precis meddelat adecco att vi ska stanna till måndag.
Har sovit tre timmar, fick väl ihop 4-5 igår. Förstår inte hur jag kan hålla mig vaken, men jag verkar inte ha förmågan att kunna sova när som helst. Märkligt det där, för jobbar jag dag så kan jag verkligen slänga mig på soffan sen på em och sova.
Bara en vecka kvar till jag är hemma, åh så jag längtar!

Insomnia

Hade lite körigt på jobbet imorse och kom därifrån först 8 fast jag egentligen slutade halv. Sen har jag lyckats sova till o från med lite matpause och toabesök i 4-5 h och nu kan jag inte sova mer. Men jag behöver. Nicklas jobbade morgon och slutade 14 och ska jobba natt i natt också, han har sovit nu i 2,5 h. Mycket provocerande. Varför kan jag inte sova? Rent logiskt borde jag verkligen behöva sömn, men hjärnan blir ju helt uppfuckad när man är vaken hela nätterna.
Imorgon är det vanlig dag igen, då är min konsulent tillbaka på jobbet. Ska fråga henne om hon kanske har mer behov för mig i Tönsberg. Nu vill både jag och N mjölka ur så många timmar som möjligt den sista veckan här. Sen kommer jag inte åka hit på två månader! Fantastiskt!
Bara 29 dagar kvar till Thailand nu! tjohooo

Borta bra men hemma bäst!

Känner mig lite sådär små snurrig idag, så som det brukar kännas efter nattjobb. Har inte kunnat sova särskilt bra heller. Nu är det dags för promenad, ska försöka hinna mig ut innan det blir kolsvart. Sen laga köttfärssås, göra ett nytt försök att sova och kl. 22 är det dags för jobb igen!
Jag längtar hem nu. Har räknat ut att jag sammanlagt spenderat 2 v i mitt hem sen 21 oktober. 2 v på 2,5 månad. Är rätt less på det här nu. Ska bli skönt att få vara hemma några veckor och sen Thailand, nice!
Ha de!

Brutna nyårslöften!

Åt god middag igår med blåmusselsoppa till förrätt, sedan lax med sparris efter det lite ost med fikonmarmelad för att avsluta med kladdkaka och grädde. Till det delade vi en flaska vitt vin. Fantastiskt gott. Det går även här i Norge. Somnade ett bra tag innan tolvslaget med mina nyårslöften i huvudet. Efter att bara har varit vaken en timme in på det nya året har jag lyckat bryta båda två. Vilken karaktär!

N sa något klokt imorse innan han gick till jobbet "de måste ju ta slut först". Så det får väl gälla båda mina nyårslöften. Så det får börja från imorgon istället när ciggen och kladdkakan garanterat är slut. En dag hit eller dit. Men sen måste jag köra hårt. Thailand om bara en månad. Har säket gått upp varenda gram jag gick ner tidigare. Så det är väl bara att börja om, men men. Svårt att banta vid jul. Ska spendera nästan 3 v hemma innan vi åker iväg så då blir det hårdkörning på gymmet. Längtar efter att få svettas lite.

Nu ska jag ta en promenad i kylan. Startar med första natten av tre ikväll. Det bästa med att jobba natt är att man inte behöver vakna tidigt på morgonen, man får gå och lägga sig istället.


RSS 2.0