Sista dagen på året

Det har väl knappast undgått någon, att det blir nytt år om bara några timmar.

2009 har för egen del varit ett långt år som har gått snabbt. Vet att året började med ett par veckor i Thailand, sen vet jag inte riktigt vad som hände innan det var maj och dags för avslutning av utbildningen. Känns väldigt vuxet att vara färdigutbildad. Jobbade ett par månader och fick sedan känna på hur det känns att vara arbetslös, vilket jag aldrig någonsin kommer vilja göra om. Varken för min egen psykiska hälsas skull eller för mina stackars närmaste. Sen avslutades året i Norge. Det var väl typ det.

Fast det har varit bra, mycket bra!! Nästa år ska bli minst lika fantastiskt!

Nu ska vi strax äta lunch, det blir färska räkor, ägg, majonäs, bröd o sallad. Gott.

Gott nytt år!

Jobb på gyn i helgen...

Jag undrar starkt hur de plogar snö i det här landet, inte är det då bra i varje fall. Sjukt jobbigt att gå när det är lös snö med is under och dessutom inga plogade trottoarer så man får akta sig för bilarna hela tiden. Men gångvägarna är fina i varje fall.

Dykt upp lite jobb idag. Blir dag-vakt på Kirurgen 3 imorgon som är urologi+öra/näsa/hals. Sen har jag fått tre nattvakter i helgen på gyn. Lyckan är total. Ska bli roligt att se hur det är här. Gyn har flyttat ner på baersel, alltså BB/förlossningen i jul så med lite tur kanske man får se en liten nyfödd unge också.

Jag tog ett dåligt kort med med min mobil när jag var ute och gick idag, försökte bluetootha över den till datorn men telefonen hittar inte datorn. Måste man installera något i datorn innan man kan göra det? nån som kan?  

Inget jobb så långt ögat kan nå...

Gick av natt igår och nu har jag inte fått nå mer jobb. Vikariepoolen ringde till N i morse, så han är på jobb. Jag fortsatte att sova, har nu precis ätit frukost. Det är rätt skönt att bara ta det lugnt och inte göra så mycket, men man blir fort less. Framförallt blir det inte så många timmars lön.

Funderar på när jag ska åka härifrån egentligen. Lutar åt 4:e-5:e januari någongång. Tänkte stanna i Sthlm ett par dagar då innan jag åker hem. Blir inte hemma så länge för jag måste hinna klämma in en tur hit igen i Januari innan vi åker till Thailand. Men det får nog bara bli 10 dagar eller så då. Jag dör inombords av att behöva vara här själv. 

Ska ta en promenad innan det blir mörkt. Var ute och gick igår kväll, de har en jättefin gångväg längs vattnet som var bra plogad och så, men inte en enda lampa! Tur att månen lyste. Jag som har livlig fantasi och helst inte vill bli överfallen av någon galen norrman måste försöka gå när det är ljust ute i stället.


Svag karaktär...

Har blivit lite jobb ändå. Natt 25-26 kväll 26:e dag 27:e och natt 27-28. Intensivt utan mycket sömn, precis som det ska vara. Minsta lilla lediga dag, har jag märkt, är dåligt för karaktären. Då känns det helt plötsligt jobbigt att gå till jobbet. Jobbar jag hela tiden tänker jag inte ens på det. Får väl hoppas på ett kvällspass eller kanske nattpass imorgon igen.

På tal om karaktär så har jag världens sämsta karaktär när det gäller saker man kan äta som är goda. Har ätit så mycket gott sen jag kom hit, precis det jag inte skulle göra. Så igår bestämde jag mig för att nu jävlar är det dags att ta tag i det här igen. Åt bara en macka till frukost (mer av bröd- och tidsbrist än något annat iofs) och nutrilett till lunch, hann ju såklart slinka ner några chokladbitar där emellan. Kan inte julen städas bort nu? Men nu då, ja nu sitter jag här med en kopp te och har precis ätit upp en halv center-rulle jag hittade. Fan så dåligt det går. Det är som att så fort min kropp får lite socker blir den störd, vill bara ha mer. Saken blir ju inte bättre av att vi inte har nå mat alls hemma (förutom havregryn, typ), har inte kunnat handla för att mataffärerna är stängda alla röda dagar! Hur sjukt är inte det? herregud vad norrmännen måste hamstra inför jul, speciellt nu när 27:e dessutom råkade vara en söndag. Men imorgon blir det att handla massa nyttiga saker.


Nu ska jag försöka sova så jag orkar vara vaken hela natten.

Hejsvejs och jo... God jul till dig med Linn, saknar dig också. Tycker att du ska fortsätta bo där du bodde i somras, det var som lagomt nära/långt bort :)


Det gick sådär...

med min promenad. Snöröjningen här fungerar tydligen inte så mycket bättre än hemma, dessutom har jag ju inte lyckats packa ner några vinterskor. Packade i ren aggression över att åka hit och tog bara med löpdojjer och sneakers, eller okej nu ljög jag. Jag packade inte alls i aggression, jag trodde helt enkelt inte att det skulle vara så här mycket snö här ännu. Lyckades ändå plumsa, halka, masa mig fram till affären där jag gav upp mina promenad planer och gick in och köpte choklad och glass istället. Det går sådär även med min diet.

Imorgon kanske de prioriterar att skotta även gångvägar så då hoppas jag att det blir en prommis. Risken är bara att vi är tillbaka på noll igen imorgon, för det snöar hur mycket som hellst nu.

Julafton och massor av snö

Idag är det julafton, det snöar som tusan här i Drammen. Kommit 20cm över natten har jag fått höra och snöandet forsätter. N är på jobb. De ringde från vikarieförmedlingen kring 08 och undrade vart han höll hus, han skulle jobba idag. Mycket märkligt eftersom att han frågat vår konsulent på Adecco specifikt om han skulle jobba på julafton och hon svarade nej. Hon är så förvirrad kvinnan, har hon glömt bort fler pass?
Inget jobb så långt ögat kan nå för mig, förutom juldagsnatt som var planerad sedan tidigare. Känns otroligt irriterande att inte få jobba när man ändå är här, men jag försöker se det som betald semester. Hur värt det nu är när man är ute i ingenstans.

Igår visade de på SVT barnmorskorna fast från Norge och det var från sjukhuset här i Drammen! Det var lite roligt.

Nu ska jag strax äta frukost, sen gå ut på en promenad. Fast det får nog vänta några timmar tills de förhoppningsvis skottat bort den mesta snön.


Längtar till Thailand...


Thailand!!

Wiiiiiii, idag har vi bokat resa. Vi flyger till Krabi den 1 februari. Som jag längtar! Herregud så härligt det ska bli med sol och värme, en hel månad!

Här i Drammen går vi utan jobb. Har varit och handlat lite godsaker till imorgon. Kom på att vi nog ändå ville ha lite skinka, så har köpt en sådan som får griljeras imorgon. Till middag blir det musselsoppa och vitt vin. Lite trevligt måste man ju få ha även om man inte är hemma! Garanterat kommer det väl dyka upp jobb för någon av oss imorgon kväll bara för att vi planerat någonting.

Alltså, jag vet inte hur många gånger jag sagt det här, men det är så jävla dyrt här!! N skulle köpa en öl till imorgon, hittade Red Stripe i affären. Gott, det blir bra. Nähä du, 33 NOK kostade en sådan flaska. Det är typ 40 kronor, för 33 cl, helt otroligt. Jag funderar på hur alkoholisterna gör här? Hur högt socialbidrag har de i det här landet egentligen? Och vad kostar egentligen en öl på krogen?

Många frågor och så få svar...


Kallt så in i helvete (fast där ska det väl vara varmt?)

Är tillbaka i Drammen. Kallt som fan är det här. Nästan lika kallt inne som ute, tofflarna jag fick i julklapp kunde verkligen inte bli mer lyckade. Har varit ute och gått en promenad, trodde ju i mina önskedrömmar att det skulle vara rätt mycket varmare här än hemma, för bara en vecka sedan regnade det ju här. Så jag har inte sådär super mycket varma kläder med mig, fick låna lite nödvändiga prylar av N för att klara av kylan. Första 20 minuterna trodde jag att jag skulle frysa ihjäl, sen fick jag upp tempot och värmen och då blev det ganska skönt. Lasse W i lurarna värmer ju lite också.

Har bara fått två pass hittills, N har typ 10 pass planerade eller nåt. Känns som att det kan bli omvända roller den här gången, jag som knappt får jobba nåt och N som tar allt. Jaja, jag har ju min garantilön så det är väl inte hela världen. Nästa gång kommer jag få åka hit själv så då får jag förhoppningsvis jobba arslet av mig. Kanske är lite tidigt att ta ut nåt i förskott iofs, har ju bara varit här några timmar än. Det brukar ju ramla in pass eftersom. Hade mycket gärna kunnat tänka mig att jobba natt, många härliga timmar och här har jag ju ändå inget att göra så det är bara att sova på dagarna.

Nu ska jag ta och laga lite middag med fruktsallad till efterrätt. N sover, för han ska jobba redan i natt så jag får stå för middagen, vi får ju se vad det kommer smaka. Men en köttfärssås ska jag väl ändå kunna styra upp?

Ikväll ska jag börja leta biljetter till Thailand, det kan ju värma vem som helst i kylan!

God jul!

Om man har världens bästa pojkvän så får man exakt det som man har suktat efter flera månader men inte haft råd att köpa. Så nu är jag en turkos houdini rikare. Fantastiskt. Den här tröjan ska jag ha när jag promenerar, springer, är ute när det är svinkallt, går till jobbet, åker skidor och myser. Och vid alla andra tillfällen. Kanske inte på krogen, men där är jag ju ändå aldrig nuförtiden. Av tjejerna fick jag ett par tofflor av fårskinn (misstänker att karln var liiite involverad även där) perfekt på de svinkalla golvet där vi bor i Drammen.
Känns helt okej att åka tillbaka till Norge imorgon. Med lite tur får vi vara på samma ställe i de 2 v som är planerat där. Förhoppningsvis mycket jobb, precis som sist. Får lön imorgon och om det inte dyker upp nåt jobb redan imorgon kväll ska jag spendera hela kvällen med att leta flygbiljetter till Thailand. Herregud vad jag behöver sol och värme nu!
Efter Norge hoppas jag på några härliga sociala dagar i Stockholm.
Merry Christmas mina vänner!

Godmorgon!

Glöggtävling igår, mycket spännande att smaka allas glöggar. Det kan ju faktiskt vara riktigt gott, det som kan köpas på bolaget är ju ingenting i jämförelse. Idag har jag den obligatoriska bakisångesten. Inte för att jag drack särskilt mycket, eller gjorde något dumt. Bara lite allmän ångest sådär.
Idag ska vi fira julafton- inte så sugen alls. Hade gärna kunnat ligga själv på soffan hela dagen med en film o en pizza istället. Imorgon bär det av tillbaka till Norge, känns båda bra och dåligt. Skönt komma iväg härifrån från all julhets men trist att vara där och framförallt trist att jag missar alla goa och glada som kommer hem över jul.
Ska väga mig imorgon innan vi åker, räknar med +2kg efter den här veckan, bäst att förbereda sig så jag inte blir besviken. Nya tag nästa vecka!

stress, stress, stress

Jag som hade längtat efter en lugn vecka hemma, där man får sova hur länge som helst och bara göra exakt det man orkar och har lust till. Så blev det inte, nej. Det har bara varit en massa stress hela tiden, det ska köpas julklappar, det ska handlas, det ska städas, man ska hälsa på mamma och pappa och det är ett gäng kompisar som ska träffas + att jag hade tänkt att jag kunde få umgås med min karl lite också.

Det kändes ju som taktiskt att åka iväg och jobba över jul/nyår, dels för att tjäna lite extra pengar men också för att slippa allt det här. Kunde ju såklart ha räknat ut att det var tvunget att göras i förväg. Jag är då klar med allt nu, förutom det som är inplanerat i helgen som t.ex. silllunch, glöggkväll, mathandling, bakning, lilla julafton, dansuppvisning och så lite packning inför nästa tripp till Norge. Dessutom har jag inte hunnit köpa de mest uppskattade och perfekta julklapparna, de till mig själv!
Nåja, ikväll ska jag och N faktiskt på bio, åh så mysigt. Det hinner vi klämma in under tiden barnen är på kalas, haha ja...det är ju som ett skämt.
Nu kommer väl resten av familjen hem om typ 30 min, ska gå runt och njuta av att det är nystädat en stund. För om sådär 35 min är det skitigt igen.
God Jul!

Så här kul...

hade vi i skolan förr om åren (okej så länge sen var det inte).
Men jag saknar det massor!!

Julklapps- och vikthets

Vägde mig i morse, har gått ner 4,4kg sedan jag bestämde mig för 4 veckor sen. Rätt bra jobbat tycker jag själv. Har kommit i ett par gamla jeans, har två kvar som jag ska lyckas få på mig. Ett par är inte långt borta, det andra paret är...vad ska man säga...ett mer långsiktigt mål.
Skulle köpa julklappar idag, gick skitdåligt. Gick väl in i sådär 5 affärer, blev less, gick och köpte en inpackning till mitt stackars jättetorra hår. Sen gick jag hem. Har några ideér så jag ska ta bilen och åka o titta sen när N kommer hem, så får vi se om det går att styra upp. Om jag frågar vad N vill ha i julklapp svarar han bara "att om du inte vet vad jag vill ha så älskar inte du mig". Ingen press där inte, nej nej. Fanns en sak som jag hade tänkt köpa, som jag verkligen visste att han skulle älska. Men så när jag kom hem igår från Norge så ser jag att han har varit o köpt den åt sig själv, typiskt.
Jaja, det löser sig. Imorgon ska vi åka och köpa julklappar åt barnen, det känns lite lättare.

Häng på Arlanda!

Sitter på Sky City på Arlanda nu, planet från Oslo var försenat (såklart, jävla Norwegian) fast det gjorde ju faktiskt inte något, jag har ju ändå inte bråttom. Tur dock att jag avstyrde den ev. klippningen som jag tänkte att jag skulle hinna göra hos V mellan planen, får ta den i januari istället :)

13.25 tror jag nästa plan går. Drygt två timmar kvar. Vad gör man här då?
Har redan planerat att jag ska äta lunch någonstans, men det tar ju inte så länge. Sen då?
När jag kom hade inte incheckningsdiskarna öppet, så det ska jag också kolla på en stund så jag får lämna bagaget.

Tror jag ska förska ta mig till Helex när jag kommer hem i em. Har räknat ut att det är 8 veckor sedan jag tränade sist, skandal! Inte undra på att jag tycker överarmarna börjar kännas sladdriga och slappa. Trist bara att jag kommer ha så träningsvärk efter första passet att det inte kommer bli någon trevlig upplevelse att träna resten av veckan, men det är bara att skylla sig själv när man varit lat!

Åh hoppas det händer något spännande här, eller att det kommer massor av kändisar som jag kan titta på...

Om 12 h!

Då går jag förhoppningvis ombord på planet som tar mig till Stockholm Arlanda. Fantastiskt. Det ska bli så skönt att åka hem härifrån, det räcker gott och väl att vara här 2 v, 3 var nog lite väl mycket.
Har nästan packat allt nu, håller på tvätta det sista. Måste upp kl. 5 imorgon, men jag kommer garanterat studsa upp ur sängen och springa ut härifrån. Åh, så jag vill hem nu.

Var galet sugen på choklad men höll mig från att gå och köpa det. Nu sitter jag här med morötter, äpple och dip istället. Inte lika gott, men det känns lite nyttigare i varje fall. När jag skulle skära upp morötterna skar jag mig i tummen, kände verkligen hur kniven hakade fast i nageln, men knivarna här är så sjukt slöa så jag började inte ens att blöda, haha.

Ska bara vänta på att torktummlaren ska bli klar så ska jag sova så det blir imorgon lite fortare. Har varit en bra resa hit jobbmässigt och jag ser mycket framemot summan som trillar in på mitt konto den 21 december. Förhoppningsvis klarar jag månaden på lönen jag fick efter första veckan, i såfall singlar många härliga tusenlappar in på sparkontot!

Akutlarm!

Idag har jag varit med på mitt första hjärtstopp, det ni. Gjorde iofs inga kompressioner men det var jag som fick äran att springa och akutlarma. Hela akutteamet kom och drog igång sin procedur. Det avslutades dock ganska fort pga patientens ålder och tidigare sjukdomstillstånd, borde ha varit 0-HLR. Men ändå, nu har jag varit med på ett hjärtstopp, så coolt. Jag måste bli IVA-syrra.

Jag var uppskriven på dagvakt imorgon så jag ska jobba dag istället för kväll. Så skönt, då kan jag städa, tvätta, rensa och packa här på kvällen och lägga mig tidigt så jag inte är helt slut när jag ska upp där kring 05-tiden på måndag. Blir lite väntan på Gardermoen och sen typ 4 h att slå ihjäl på Arlanda. Men äta lite lunch, surfa lite och läsa en bok borde göra att tiden flyter på i varje fall. 14.45 landar jag i Luleå på måndag, som jag längtar.

Nu dags att sova så jag orkar upp imorgon. Har inte haft min bästa dag på jobbet idag, inte nog med att en av mina patienter dog...jag har aldrig jobbat på hjärta tidigare så jag var ju helt lost. Det är lite svårt med alla procedurer hit och dit. Kan jag inte bara få ägna mig åt kirurgi, det går ju så mycket bättre...och är roligare.

Godnatt mina vänner!

och kul att jag kan roa dig, Linn ;)

2 dagar kvar!

Igår somnade jag vid 22-tiden. Var trött och hade verkligen gjort allt jag kunde komma på att göra dvs tvättat, filat fötterna, läst varenda blogg jag kunde hitta och sett ett gäng klipp på youtube. Vaknade ett par gånger i natt och höll på frysa ihjäl, tills jag upptäckte att jag hade dragit ut kontakten till elementet, istället för till lampan, för att plugga in datorn (har bara två kontaktuttag vid sängen och där slåss elementet, lampan och datorladdaren). Satte in den igen och somnade om. Vaknade på morgonen runt 8, sen vid 9, båda gångerna så enormt trött så jag inte orkade öppna ögonen. Ännu mindre gå på toa eller hämta vatten, trots risk för uttorkning. Hade ställt ett larm kl 11 så när det ringde då kände jag verkligen att det var dags att gå upp. Trött trots 13h sömn! Jag vet inte riktigt vad det är med mig, är så sjukt trött nu.

Nu är det bara två dagar kvar här. Ska jobba kväll ikväll, ska börja 1,5 h tidigare så jag får se mig runt lite på avdelningen för det är ny avdelning nu, hjärta. Där har jag aldrig varit förut så det ska bli spännande.
Börjar om en timme, så det är väl dags för tandborstning och lite sånt nu.

Längtar verkligen hem till min egna säng, lite träning på Helex och kanske framförallt till lite socialt umgänge!

3 dagar kvar!

Nu har jag jobbat klart alla nätter, så skönt att få vända tillbaka dygnet.
Hann inte sova mer än någon timme innan jag blev väckt av min konsulent på Adecco. Hon hade två kvällspass åt mig i helgen, lör-sön, känns bra. Sen berättade hon också att jag hade fått mycket positiv feedback härifrån, så det var ju roligt.


Idag har jag varit ute på långprommis, var riktigt skönt att få vara ute lite i dagsljus. Gick förbi affären och köpte en cola-light, gräddfil och dip på vägen hem så ikväll ska jag mysa med grönsaker och dip. Eftersom det bara är skit på tv så får jag väl hänga framför facebook, men det får funka. Kommer nog somna ganska tidigt också, är rätt trött.

Åker härifrån tidigt på måndag morgon så jag ska försöka tvätta upp allt som går + städa i helgen så allt är klart på söndag när jag går till jobbet. Bara 3 dagar kvar och jag längtar hem. Är less på vara här nu. Men det blir fina pengar, det får vara drivkraften. Kommer få ihop 60h den här veckan också så 120h på två veckor får jag väl vara nöjd med. 157 h totalt på de 20 dagar jag varit här, varav jag har varit helt ledig 2 dagar.

Nu ska jag hoppa in i duschen, slå på en tvättmaskin och sen göra lite middag.

Chockartat!

Åt frukost och gick o la mig när jag kom hem i morse. Klockan kanske var halv 9 när jag somnade. Fick ett sms kring 12 och vaknade, inget konstigt med det. Somnar om strax därefter, vaknar lite senare och kollar på klockan. Den är 17! Blir helt chockad. Det här har aldrig hänt. Att jag har kunnat sova efter nattjobb. Igår till 16 och idag till 17. Har kommit på 3 möjliga orsaker till att det blivit såhär.

1. Jag börjar lära mig att jobba på natten och sova på dagen. Var ju trots allt 4:e natten i rad nu.
2. Vetskapen om att det absolut inte finns något att göra här och ingen att umgås med gör att jag kan slappna av.
3. Jag är så förbannat trött och sliten efter snart 2 veckor med mycket jobb, konstiga arbetstider och knappt någon sömn.

Men nu känner jag mig faktiskt pigg! Ska försöka tvätta lite ikväll, men det är någon som varje em lägger beslag på tvättmaskinen...




Hur tänkte jag där?

Har varit och handlat. Tänkte att jag skulle handla så det räcker resten av veckan jag är här. Blir väl lite knapert mot slutet men det är bra att rensa kylen innan man åker, även om jag nu är tillbaka en vecka senare.
Hade någon form av bra plan innan jag handlade om vad jag skulle köpa, men nu när jag kom hem så verkar det som om det helt slagit slint. Förstår inte hur jag ska få ihop någonting av det jag köpte och dyrt blev det. Får väl äta det var för sig och sedan får det väl bli havregrynsgröt framtill måndag. Jag överlever nog.

Fick ett nattpass till i natt, plus att jag hade ett inbokat sedan tidigare nästa natt. Så på fredag morgon när jag går av (förhoppningsvis) så har jag jobbat 5 nätter. Blir många härliga timmar, men jag blir helt upp fuckad i huvudet. Hoppas på att få jobba dag/kväll i helgen. Helst dubbelpass lördag och ett dagpass på söndag så jag hinner tvätta och städa innan jag åker härifrån sviiintidigt på måndag.

Inte många dagar kvar nu.

Night from hell

Inatt har jag verkligen fått jobba för mina pengar, herregud. Eller kanske framförallt på morgonen. Kom inte från jobbet förren 30 min efter jag egentligen slutat, lite surt eftersom vi inte får övertid om det inte är avtalat med avdelningen eller min arbetsgivare. Då började jag ändå med morgonarbetet kring 5-tiden, jag menar hur tidigt ska man behöver väcka patienterna egentligen? Jag har haft 14 patienter själv inatt. Helt fantastiskt, man räcker verkligen till när det är flera som behöver hjälp samtidigt.

Blev dumförklarad av en läkare också. Hade en kvinna som mådde så illa och kräktes gång på gång, opererat ryggen för två dagar sen med nån ny metod där de går in genom buken. Så jag i mitt lilla huvud tänkte att det inte är helt omöjligt att hon fått en ventrikelretention eller så när de har varit och bökat omkring i buken. I vilket fall som helst kunde ju en v-sond vara bra när man kräks mycket. Ringde och frågade ortopeden om vi fick lägga in en v-sond och han frågade vad det skulle vara bra för, och det skulle minsann inte hjälpa. Jag skulle ge läkemedel mot illamåendet och vätska i.v. istället. För det hade vi ju inte provat sedan tidigare, nä...inte alls.

Har hört sedan tidigare att just ortopeder är jäkligt jobbiga att ha att göra med, för de snickrar sina ben och tror att de är gudar men sen bryr de sig inte så mycket mer. Och han som svarade på mitt samtal i natt han bekräftade verkligen det.

Jaja, kirurg/ortoped är faktiskt en jättebra avdelning, mycket blandade diagnoser och även om det blir stressigt på morgonen så går nätterna fantastiskt fort och det är ju bra.

Nu måste jag försöka sova, skulle inte bli förvånad om de ringer från adecco och väcker mig om ett par timmar med mer jobb. Då blir jag så glad! N åkte ju hem imorse så jag har ju verkligen inget att göra här nu förutom att jobba...


Insomnia

Tack Josefin för julklapps tipset, jag ska genast gå och köpa parfymen som jag inte vet vad den heter ;)

Gick fantastiskt att jobba natt, första gången som jag inte varit särskilt trött så det kändes bra. Mindre bra kändes det när jag skulle sova imorse och de håller på bygger på vägen utanför huset. Det levde om som fan så det blev inte mycket sömn. Dessutom ringde de från adecco och jag ska jobba natt inatt igen + en natt till i veckan, lite oklart när men jag får kolla i pärmen när jag kommer till jobbet ikväll. Känns skönt att jag får vara på samma avdelning så mycket, kanske man tillslut lär sig lite rutiner.

Måste försöka sova lite till i em, så det inte blir ytterligare en mardröms natt, har varit några sånna här. Det enda tråkiga är att när jag kommer hem från jobbet imorgon så är inte älsklingen kvar. Då får jag klara mig resten av veckan utan honom. Men om ganska precis 6 dygn landar jag i Luleå igen, så det känns okej. Jag föreslog att han skulle göra ett storkok ikväll, det ville han inte. Förstår inte varför, det är ju inte som att det finns så mycket att göra här så lite mat kan han väl styra upp. Sen skulle det ju förstås vara ett litet plus om det fanns färdig mat åt mig resten av veckan, men det var ju inte alls av den anledningen jag föreslog det...inte alls.

Nattuggla

Så var passen i Tönsberg över. Natten har varit full av arbete, vilket är väldigt bra så det blir lite lättare att hålla sig vaken. Började kl. 21 igår och först 02.45 satte jag mig ner första gången. Höll iofs på bli vansinnig där ett tag när man är sådär sjukt trött och less och bara vill ta det lite lite lugnt en stund. Men tiden gick fort i varje fall.

Är tillbaka i Drammen nu, ska jobba natt igen. Suck. Har lyckat sova sådär 3-4 timmar inklusive att jag vaknade 3-4 ggr. Sitter nu i rummet med lampan släckt i ett försök att bli svintrött så jag kan sova några timmar till. N åkte på att jobba kväll+natt. Tufft pass, stackarn.
Såg att jag fått två bekräftelser på vakter till jul. Ska jobba en nattvakt den 25/12 och om mina beräkningar stämmer kommer jag dra in 5400kr (svenska) på den natten innan skatt. Helt okej. Thailand kändes plötsligt mycket närmare. Det bästa av allt är att de passen är här i Drammen, vilket innebär att jag och N åtminstone får några dagar här tillsammans. Vill bara kräkas på tanken att sitta själv i Tönsberg och vara bitter under jul/nyår. Får man jobba är det väl ok, men vara ledig själv på julafton...inte lika roligt.
När jag kommer hem ska jag köpa julklappar, dels åt N och ungarna såklart men jag ska köpa nåt nice till mig själv också. Det är jag värd. Det blir inte mycket konsumtion här inte. Har väl iofs konsumerat nog med tanke på den inte allt för billiga jackan jag köpte innan jag åkte, men något fint/roligt/nice runt jul måste man ju få unna sig. Sen blir det spara! Om ett par månader ligger jag förhoppningsvis i hängmattan någonstans i Thailand och klagar på att det är så sjukt varmt, åh så jag längtar!
Nu dags att slå på en film, sova film - det bästa jag vet, näst efter mat då såklart.

Våga vägra borste!

När jag sköljde ur balsamet när jag duschade för en stund sen så hade jag hur många tovor som helst i håret. Det gör lite ont att slita ut de med fingrarna så nu har jag bestämt mig för att:

1. Köpa en inpackning, mitt hår är så torrt!
2. Klippa mig

För att köpa en hårborste finns ju inte på kartan.


24 h i Drammen

Igår em när jag slutade chansade jag på att det inte skulle bli nå mer jobb förren den natt jag har inplanerat i natt. Så jag åkte tillbaka till Drammen, trevligare att vara här med min älskling än sitta själv i Tönsberg.
Det blev mys igår med pizza, öl, choklad och film, fantastiskt.

Idag blir en lugn dag, det är så slaskigt här. Snöade rätt mycket i veckan och igår spöregnade det (=blött och halt) så att vara ute utan gummistövlar och broddar är ingen höjdare och några sådana har jag inte med mig. Kl. 19.20 är det bara att hoppa på tåget igen för att åka tillbaka och jobba natt. Tänkte åka tillbaka hit direkt imorgon bitti efter jag gått av. N åker hem tidigt på onsdag så jag måste försöka fylla upp min kvot av mys och socialt umgänge så jag inte dör inombords av att vara kvar här till måndag.

För att svara på din fråga Erika så hade jag jättegärna köpt en resa till dig med, men riktigt så mycket pengar tjänar jag tyvärr inte :)

Nu ska vi strax äta frukost.


Godmorgon!

Ytterligare en tidig imorgon. Kan inte komma ihåg sist jag fick sova och vakna när jag ville, nåväl. Jag är inte här för att sova. Ska jobba dag idag. Sen blir det natt imorgon. Nu är då frågan om jag ska chansa och åka till Drammen i em för att komma tillbaka hit imorgon kväll och hoppas att hon inte ringer för att jag ska jobba, samtidigt vill jag jobba. Men jag vill ju gärna träffa N lite också innan han åker hem, om nu inte han ska jobba. Tjorvigt det där.

Såg att jag fått min lönespec på mailen för första veckan. Trevlig överraskning. Sen fick jag mer i reseersättning än vad jag trott också, så det var ju poistivt. Åh, snart väntar Thailand runt knuten. Ska väl köpa lite julklappar och sen åker resten in på sparkontot. Vad ska ni ge er älskling i julklapp? jag har så dålig fantasi och han säger att om inte jag vet vad han vill ha, då älskar inte jag honom. Ingen press alls där.

Nu har jag skottat i mig gröten, standard frukost här i Norge, dags att göra sig klar!


Åter till Tönsberg!

Ska åka till Tönsberg ikväll. Ska jobba där över helgen, är tydligen för lite jobb här i Drammen för oss båda så Nicklas får stanna här och jag får åka till Tönsberg eftersom jag varit där tidigare.
Ska jobba natt inatt på infektion, sen blir det kväll imorgon, dag lördag och natt söndag på ortopeden. Förhoppningsvis får jag nån till vakt också, lördag kväll eller söndag fm förhoppningsvis.
Har varit på kirurgi/ortoped idag och jobbat dag, känns suveränt att jobba en natt på det också. Speciellt eftersom jag inte lyckats sova någonting, trots att jag är jättetrött, har ont i huvudet och inte sovit tillräckligt på flera dygn. När jag får sova imorgon har jag varit vaken sådär 25-26 h. Det är vad jag kallar patientsäkerhet, mina vänner!
Har räknat ut att med de timmarna jag skrapat ihop på bara den här veckan kommer jag få ut drygt 12000 kr efterskatt, då är det värt att vara lite trött och ha ont i huvudet. Så fortsätter det såhär med jobb så kommer jag väl få ut runt en 30000kr på de 20 dagar jag kommer vara här, är ju halvskatt för oss de två utbetalningarna i december. Så snällt här i Norge, halvskatt innan jul så man har råd att handla lite extra.
Ska stänga mina ögonlock lite, har jag tur kanske jag lyckas somna några minuter.

jobb jobb jobb

Ikväll har jag fått jobba för mina pengar, fick agera "hjelpepleier" då det var en sån som var sjuk. Det resulterade i stor utnyttjning från sykepleiern. Jaja, tiden går bara fortare om man får jobba lite mer. Hann nästan bara in på avdelningen innan jag fick ett pass imorgon också. Super. Hoppas det fortsätter så här så ramlar det in lite pengar, då är Thailand snart verklighet.
Måste verkligen sova nu, ska upp om 7 timmar och jag ligger endel back i sömn. Den är så fantastiskt skön den här sängen också, jag älskar verkligen när man känner varenda fjäder, som sängen är uppbyggd av, i ryggen...

hahaha

Du har rätt V, jag har lite dubbelnormal. Men för att förklara lite närmare, om det är mycket att göra uppskattas det inte om någon går och tar en kaffe = lat. På natten däremot, kan det gärna få vara lugnt :)
Sjuksköterskan jag jobbade med i natt sa själv att vi svenskar har mycket bättre arbetsmoral, norrmännen får tydligen 100% av lönen när de ringer in sjuk, redan första dagen. Nog hade man känt efter lite extra då om man hade lite ont i halsen. Inte konstigt det blir ledig pass för oss pengatörstande människor (läs: svenskar).

Lite mer fakta, snittlönen här för en sjuksköterska (med ob-tillägg inräknat) ca 32000 NOK.
Snittlön för en läkare, ca 62000 NOK (vet ej om det är med eller utan tillägg).
Det jag vill ha sagt är att det verkar som att klyftorna här inte är lika stora mellan läkare-sjuksköterska. Även om många här tycker att sjuksköterskorna värderas för dåligt, men det är ju ingenting mot i Sverige.

Nu är det strax dags för jobb igen. Fick ju sova 4 h i varje fall. Kommer vara som en klubbad säl när jag kommer hem ikväll.

På liv och död (kommer ni ihåg det programmet?)

Nu är natten över. Den började lugnt, läste aftonbladet och pysslade på till sådär halv 3 då vi skulle gå och vända patienterna. En dam var i väldigt dåligt skick och man kan säga att hennes liv tog en riktig vändning för hon dog kort därefter. Det var första gången jag varit med i dödsögonblicket. Väldigt lugnt och stillsamt. Förutom det faktum att vi typ 10 ggr trodde att nu, nu är hon död men så drog hon ett rossligt andetag igen och varje gång skrämde hon oss så vi höll på flyga i taket. Läkaren och anhörig kom och gick fort, men här i Norge ska patienten ligga död i 2 timmar innan man får börja tvätta av dem, märkligt, så det fick vi vänta med. Precis när det gått två timmar och vi ska börja med det blir en annan patient superdålig så efter en del pådrag så åker hon ner på IVA. Då var det inte mycket tid kvar, så det blev snabbtvätt och snabbfixning av liket, mycket etiskt, hrm... och så helt plötsligt var kl. halv 8 och jag fick gå hem, härligt. 

Nu har jag ätit frukost och ska bara borsta tänderna så är det dags att sova lite sen. Nu har jag inga fler pass som jag vet om, hoppas det dyker upp nåt redan ikväll, eller imorgon åtminstone.

Godnatt!

Trött!

Om det är någonting jag inte tycker om alls så är det att jobba natt. Det är helt fel att vara vaken på natten och sova på dagen. Jag börjar om 50 min. Fy fan va jobbigt. Är svintrött redan, känns ju lovande. Om 11 h ligger jag förhoppningsvis här i sängen igen. 11 h går ju fantastiskt snabbt när man är trött, eller inte. Hoppas jag jobbar med någon skön människa och inte nån övernitisk jävel som tycker att man ska städa, rensa och plocka i allt man kommer åt så fort det finns tid över.
Dags att göra sig klar.

RSS 2.0