fryser

hojja, det är kallt här. Har frysit hela förmiddagen. Om en timme är det dags för mig att gå till jobbet. Ska som tidigare nämnts vara på infektion ikväll, spännande.

I veckan måste jag städa och tvätta. Skitit som fan här, men eftersom jag bor själv bryr jag mig inte så mycket. Men en städning kan nog ändå vara bra så jag slipper ligga med rotborsten och skrubba golven när jag ska åka härifrån sen.

Jag har verkligen lärt mig att uppskatta det jag har nu när jag inte har nåt att uppskatta, haha. Får se hur länge det håller. En vecka hemma kanske? nåväl bättre än ingenting.

Nu göra mackor att ta med till jobbet (jag har ätit mer bröd de dagar jag har varit här än vad jag gör på tre månader hemma), man ska seden dit man kommer.

Hej svejs!

Svettig och trött

Tuff dag på jobbet idag. Pga svininfluensa invasion på infektionsavdelningen så fick alla flyttbara patienter på geriatriken (som jag jobbat på idag) flytta till annat sjukhus för att istället fylla avdelningen med infektionspatienter utan svininfluensa, för det behövs tydligen en hel avdelning bara för the swine flu just nu.
De första 4 timmarna av passet har jag tvättat patienter och satt ett gäng nålar och de avslutande 4 timmarna har jag oavbrutet blandat antibiotika och sprungit och hängt på dropp. Så det har bara varit en massa spring idag, var helt slut och svettig när jag kom från jobbet. Det är skönt när det känns att man arbetat.

Imorgon blir det ett kvällspass på infektion (håller en tumme för att jag inte får swineflu) och på söndag blir det morgonpass på geriatriken och kvällspass på hematologen.

Åker hem härifrån den 9 nov och kommer då att spendera v. 46 i vår vackra huvudstad med omnejd. Det blir greit!

Ha de!


jippi

De ringde från adecco precis och jag ska jobba 11-19. Lite märklig tid, men å så skönt att få göra nåt vettigt!
Så nu ska jag göra mig klar för jobbet!

Ha de!

lite ytterligare gnäll

Inge jobb idag heller verkar det som. Tredje dagen på rad nu, jag är ju för fan här för att jobba!!!
Jag vet inte om ni kan föreställa er hur jävla tråkigt jag har. Sjukt jävla tråkigt!
Det är inte mycket till tröst att veta att jag har två pass i helgen. 15 timmar. Det är ju ingenting. Det är ju 24 timmar på ett dygn. Med god vilja kan jag sova 10 av de. Det innebär 14 timmar varje dag att sysselsätta sig med nåt. Vilket inte går så bra!

Kanske ska baka nåt? det finns bara två små problem.
1. måste köpa alla ingredienser, för jag har ju inget här förutom smör. och salt, om det skulle behövas.
2. jag kommer äta upp allt själv.

sen kommer jag inte på nå mer produktivt att göra. Kan kolla på resor, men det är ju dumt att drömma iväg på någonting jag ändå inte kommer ha råd att göra med tanke på arbetsbristen.

Vad är det som jag gör att jag har så oflyt med jobb?

men alltså, hur tråkigt kan man?

Har inte dykt upp nåt jobb idag heller. Fy fan så tråkigt. Tur att jag har garantilön på 35,5 timmar i veckan annars hade jag inte kommit hem härifrån med många kronor känns det som. N jobbar som tusan, han kommer bli rik som ett troll. Det är ju kul, för honom. Visste ju iofs om att det kunde bli så här innan jag åkte, ibland finns det tydligen jättemycket jobb och ibland finns det mindre, tar ju bara ekstravakter. Har alltså inget fast schema klart sedan innan.

Andra dagen nu som jag inte jobbat. Hoppas det dyker upp nåt torsdag och fredag. Jag vet inte vad jag ska göra här riktigt. Orkar typ inte ta mig ut och springa, vet inte vart jag ska göra det heller och så mycket mer än så finns det inte. Har ont i huvudet av att ha legat i planläge hela dagen. Men snart är det kväll så man kan sova igen. Va skönt det hade varit om man kunde sova obegränsat.

Man ska verkligen inte ta saker för givet. Saknar verkligen min älskling, mina vänner och mitt hem. Jag saknar Helex (trodde jag aldrig att jag skulle säga) och jag saknar att känna till mina omgivningar. Promenaderna/löpningen här är inte så rolig, gå/springa rakt fram en bit för att sedan vända och ta samma väg tillbaka. Är lite rädd för att tappa bort mig.

Nu spelar de Veronica Maggio på radio Tönsberg. Åh, Sverige. Jag kommer verkligen börja uppskatta allt som är svenskt efter det här. Typ maten, språket, tv-programmen och musiken (inte för att jag har hört nån låt på norska, men det kan bara inte vara bra).

Dags att rulla tummarna lite till!


Deprimerad

Världens mysigaste kväll igår när älsklingen kom hit. Åt god mat och hängde, helt fantastiskt. Natten var väl kanske inte riktigt lika kul, har väl vaknat 15ggr eller så. Inte så lätt sova två i en 90cm säng, men mysigt med närhet i varje fall. Men sen ringde de kl. 7.20 till N och vill att han skulle komma och jobba. Jag som trodde vi skulle få hänga några timmar till.

Nu känner jag mig helt sjukt deppig. Vill inte vara här själv. Hoppas verkligen vi får bo tillsammans nästa gång.
Men det är bara ca 1,5 vecka kvar här för denna gång. Om det nu skulle vara till någon tröst.  

Hoppas de ringer om jobb idag, vet inte hur jag ska döda tiden här själv annars. Vet bara jobb lör-sön just nu.

Ska lägga mig i soffan, deppa och se nåt skitprogram på TV3 N.

Ha de!


Swine flu!

Ska jobba två pass på infektion till helgen. Nervöst. H1N1-viruset verkar dominera infektionsplatserna här i Norge just nu. Hoppas jag inte drar på mig grissjukan. Känner inte för att ligga däckad här i en vecka för mig själv. Det gäller att bada i sprit och köra alla utrustning som bara är möjligt.

Jaja, det blir nog bra. Det som inte dödar det härdar.

Mys idag kanske?

Om varken jag eller älsklingen får jobba idag så ska vi hänga. Trots att jag hade behövt jobba mer så hoppas jag på att det inte blir nåt om nu han också får vara ledig alltså. Saknar honom så mycket! Så här länge har vi inte varit ifrån varandra någonsin under vårt förhållande. Hela 6 dagar, det ni!

Är lite bortskämd med att alltid ha honom kring mig. Det är ju så mysigt.

Ha de!

Som hemma!

Har varit ute och promenerat idag, gick längs hamnen här. Helt sjukt vackert, soligt och varmt, massor av uteserveringar fortfarande. Det är faktiskt jättefint här, synd jag inte får dela det med någon.

Mitt under min promenad dök Ica Maxi upp, kände mig som hemma för en stund. Fick med mig lite frukt, bröd, ägg och rucculasallad hem. Perfekt med lite sallad till köttfärssåsen jag skulle äta till lunch, tänkte jag. Kom jag ihåg den? Nej. Men då har jag ju sallad till imorgon, ekonomiskt och bra. Haha. Onödigt vetande, jag vet.

Nu ska jag till jobbet. Blir en afton-vakt på geriatriken ikväll.

Ha de!

I love internet

Oj, så tråkigt jag hade haft det annars. Är glad för varenda dag som jag lyckas koppla upp mig.
Var lite orolig över jobb, men min kontakt på Adecco ringde för en stund sen och gav mig jobb i em/kväll i varje fall. Det känns skönt. Vill inte gå en enda dag här utan att jobba, det känns ju så meningslöst. Dessutom vill jag komma hem med bra med pengar så det verkligen känns värt det!

Måste ta mig ut och köpa lite mat så jag har nåt att ta med mig till jobbet, blir väl nån form av bröd kanske så jag smälter in bra bland norrmännen.

Super skönt väder här idag, riktigt skön höst. Inte alls kallt och solen skiner. Får nog lov att bli en promenad också.

Ha de!

Rena rama rånet!

Gav såklart efter för mitt begär efter cigg och kakor så jag gick ner till Narvesen (Norges svar på Pressbyrån) och köpte två muffins och ett litet cigg-paket. Vet ni vad de där förbannade cigaretterna kostade? 47 NOK, vilket motsvarar 58 svenska kronor...för 10 cigaretter! Skandal. Det värsta av allt var att det inte alls var så trevligt och njutningsfullt som jag tänkte det. Nä, jag stod och tryckte under taket till trappen för att det regnade och det enda som hände var att jag blev snurrig i huvudet och skitnödig. Misslyckat.

okej, jag erkänner

hon kanske är snäppet mer fit än mig. Men då är faktiskt hennes kille Sveriges mest kända PT!
Så det så!


Vill bara demonstrera likheten




Jag?                                               Vickan?


Jag = Sveriges nästa kung (?)

På avdelningen jag har jobbat på i helgen låg det en liten svensk tant. Ganska förvirrad, men otroligt skönt med någon som pratar svenska. Igår sa hon åt mig att jag var så lik kronprinsessan i Sverige och att om jag inte visste vem det var kunde jag kolla i tidningar, för hon är tydligen ofta med i dem. Hon har tilltalat mig som prinsessa hela helgen och idag, efter att jag hjälpt henne på toaletten, sa hon att det var så dejligt att ha fått träffa Sveriges nästa kung. Det absolut roligaste i den här historien är att jag inte vet om hon faktiskt tror att det är jag som är Victoria eller om hon skämtar. Tänk va härligt ändå att tro att någon kunglighet torkar en i arslet på ålderns höst.

Samma tant satt i sin fotölj på sitt rum och tittade sig omkring och frågade "Vart är det jag är nu, är det här någon form av förening?".

Ja vad ska man säga?

Nu vet inte jag ett enda pass till jag kommer jobba, hoppas det dyker upp massor redan imorgon. Det är inte helt lätt att slå ihjäl tid här. Har redan läst ut en bok, handlat mat varje dag, sett massor av skit på tv 3 norge och startat en blogg, efter att ha varit här fyra dagar, fyra dagar som jag dessutom har jobbat och gått och lagt mig före kl. 21 varje kväll. Då förstår ni läget.

Ikväll ska jag förresten tvätta håret, behövs verkligen. Det är bara att varmvattnet tar slut så fort och jag har rätt mycket hår så det tar ett tag och tvätta det och jag drar mig för att duscha i kallvatten. Det får väl bli dagens mission. Sen är jag enormt sugen på en cigg, men vi får se. Har inte rökt en enda cigg sen jag landade på norsk mark, är tydligen jävligt dyrt här men däremot har jag sett att de har små paket...

Måste verkligen skaffa mig en kamera så jag kan visa er hur fantastiskt Norge är. Idag regnar det och är grått som fan. Men det är faktiskt riktigt fint här när solen skiner.

Ha de!

precis enligt planerna...

Igår när jag kom till jobbet upptäckte jag till min fasa att jag inte var uppsatt på schemat, trots att jag var det i torsdags när jag var där. Märkligt. De var redan mycket personal så jag behövdes egentligen inte. Ringde min kontakt på Adecco och hon var lika förvånad som jag. Slutade i varje fall med att jag blev kvar där, avdelningen måste ändå betala adecco eftersom de inte hade avbeställt och jag är ju här för att tjäna mina pengar.

Det blev en rolig kväll ändå, jobbade tillsammans med en f.d. tysk numera norsk tjej som också jobbade för adecco och var ny där. Mycket förvirrat och snurrigt men det var roligt i varje fall och alla patienter fick det de skulle ha (tror jag?). Jag känner mig lite handfallen när det gäller det norska språket, jag fattar fan inte!

Inatt skulle ju klockan ställas tillbaka en timme, riktigt tur de påminde mig på jobbet igår för annars hade jag aldrig kommit ihåg det. Perfekt med en timmes extra sömn tänkte jag, kunde jag sova? nä, så efter en halvtimmes snurrande i sängen hamnade jag här. Riktigt bra tidsfördriv det här med bloggar.

Nu ska jag göra mackor och ta med mig till jobbet som lunch, man måste ju ta seden dit man kommer (igår kväll frågade en tjej varför vi svenskar alltid äter varm mat till lunch/middag, vad svarar man på det? för att det är så?)


Ha de!

Jo Linn, en till konstig sak. De använder rektal-termometrar här, jag skäms så enormt över att ta tempen i röven på vuxna människor. Herregud, lite värdighet kan man väl få behålla fast man är inlagd på sjukhus!

det här är till dig Linn

eftersom du frågar!

Jag har "kontrakt" fram till den 6 nov just nu. kan bli längre, vet dock inte om jag vill det. Känns som att det räcker att åka 2 v i taget, det är väldigt ensamt och långtråkigt. Hade gärna jobbat dubbla pass varje dag om det hade varit möjligt, men det måste ju finnas behov för det också. Är glad för att jag ibland lyckas ta mig upp på internet i varje fall, annars är jag helt låst från omvärlden eftersom det kostar endel att ringa.

Har hittils bara jobbat två dagar, vilket har varit två dagars inskolning. En dag på geriatriken och en dag på ortopeden (svin roliga avd, jag vet). I helgen ska jag jobba själv på geriatriken. Kväll idag och morgon imorgon. Jag är nervös. Det är lite annorlunda här jämfört med i Sverige. Här är sjuksköterskorna både undersköterskor och sjuksköterskor. Man har sin sal och så gör man allt där inkl. delar mat och tvättar, hjälper på toa o sånt.

Det är endel som är annorlunda, igår fick jag en riktig föreläsning när jag ville sprita innan jag skulle ge en subcutan inj. Det ska man INTE göra, enligt evidens, haha. Jag la en kateter i onsdags och det gör de med steril-rutin oavsett om det är permanent eller intermittent. På det här sjukhuset jag är på (inte där Nicklas är tydligen) så hepariniserar de PVK:erna. Vadå jobba i onödan? Den mesta dokumentationen är på papper, vilket är bra på sitt sätt när det är svårt att lära sig programmen (men det måste jag nog ändå göra förr eller senare) men väldigt rörigt, svårt att få överblick. Sen verkar det inte direkt läggas mycket krut på dokumentationen och uppföljningen av den...igår tog jag bort en PVK som suttit sen 14/10, alltså 9 dagar! Jag frågade min handledare om de inte hade någon rutin på hur länge de fick sitta, hon sa 3 dagar så när jag konstaterade att den suttit i 9 dagar så skämdes hon!

Ja, listan kommer nog att göras längre när jag jobbat lite mer. Hade hellre jobbat i Sverige, såklart. Men jag måste ju tjäna pengar så det får funka det här för en period. Är glad att jag inte valde att åka till Tromsö så jag hade varit fast där till sista mars. Så fort jag kommer hem härifrån ska jag börja söka jobb i Sverige också, så kanske man kan kombinera. För det är fan inte värt att sitta här helt själv och ha tråkigt i långa perioder (eller det kanske visst är värt, får återkomma om det när lönen kommer).

Hur går det för dig i Uppsala, Linn?

I brist på annat så...

En blogg kan ju vara roligt tidsfördriv när man inte har något annat att göra. Förutsatt att jag nu lyckas komma upp på internet (rätt snålt att hålla på låsa sina nätverk på det där viset).

Nåväl, befinner mig nu i Tönsberg ca 2timmars tågfärd från Oslo. Det är super fint här, faktiskt. Men jag har ingen kamera så jag kan tyvärr inte visa er. Tydligen är det här Nordens äldsta stad, så det finns många fina hus och hela stan består av kullersten typ. Jag är ju tyvärr inte så lättroad så att jag kan nöja mig med att titta på hus hela dagarna, men nån gång är det ju kul. Jag fördriver den mesta lediga tiden till att sova, så jag är väldigt utvilad just nu!

Det är faktiskt ganska annorlunda här jämfört med älskade Sverige. De äter på konstiga tider och bara mackor, typ. Jag känner mig konstig när jag kommer med lagad mat på jobbet, för en smörgås är tydligen standard lunch. De verkar inte känna någon hungerskänsla alls heller, för både torsdag och fredag (de enda dagar jag jobbat hittils) har vi jobbat fram till ca 13 innan det har varit dags för lunch. Det är väl okej om man får fika på f.m. men nej inte det. Utan det är jobb från kl. 7 när man börjar fram till lunch. Säg att man äter frukost kl. 06 så innebär det 7 timmar fram till nästa måltid. Hade varit intressant att kolla ett blodsocker innan lunchen, för helt fräsch i huvudet är man ju inte.

Förutom det faktum att de har endel andra rutiner här i sjukvården jämfört med Sverige så är språket absolut det största problemet. Det pratar så snabbt och norska är inte helt lätt. Eftersom att de förstår mig så bra vill man ju inte verka dum och fråga för ofta vad de sa, vilket leder till endel gissningar. Men det blir nog bättre med tiden.
Är det någon förresten som kan berätta vad akkuratt betyder? det säger de typ 4 ggr i varje mening. De flesta meningar avslutas med, ikke sant?  är det en fråga då eller mer bara ett uttryck? är lite osäker. Här säger de inte hejdå heller, bara ha de! (men just det förstår jag).

Ikväll ska jag jobba på geriatriken, det blir ju spännade. Så länge ingen dör och alla får sina mediciner så känns det som att jag lyckats, ser inte framemot morgondagen då jag ska vara på min första visitt (rond) själv. det känns inte som att läkarna har samma överseende med att man är ny som syrrorna har. Jaja, man kan ju inte göra mer än sitt bästa.

Har inga jobbpass inplanerade efter söndag, men det ramlar väl in eftersom, har uppdrag här till åtminstone 6 nov i varje fall. Hoppas på att kunna träffa älsklingen någon dag här framöver också, lätt att känna sig ensammen när man är...ensam....

Ha de!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0